sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Ruusuritarikunnan suklaakakku


Ruusuritarikunnan suklaakakku

150 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

Kuorrutus:
3 rkl vispikermaa
2 levyä Panda minttusuklaata à 100g (tai 200 g Fazermint konvehteja) 

(koristeeksi n. 100 g tummaa suklaata tai minttusuklaarakeita)

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. (Pohjan halk. n. 22-24cm.) 

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja paloiteltu suklaa rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila heti pois levyltä kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. 

Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista. Nosta kakku valmiiksi tarjottimelle ja laita leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjotinta. 

Paloittele kattilaan minttusuklaa ja sulata se. Sekoita joukkoon kerma. Kaada kuorrutus heti kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita kakun pinta esim. palettiveitsellä nopeasti tasaiseksi. (Jähmettyy tosi nopeasti.) Laita kakku jääkaappiin. Kun kuorrutus on jähmettynyt, poista leivinpaperisuikaleet varovasti vaikkapa veitsen avulla. Kakku säilyy jääkaapissa useamman päivän.

No, säilyy jos säilyy. Tämä on mielettömän hyvää! Pohja muistuttaa mutakakkua, on aika tuhtia tavaraa. Pohjasta tulee muistaakseni alle 2 cm paksu. Laitoin Pirkka Minttusuklaarakeita koristeeksi reunoille, ja samaisia rakeita silppusin tuohon keskelle. Oli niin kiire tehä tämäki ettei jääny aikaa miettiä hienompia koristeluja. Tätäkin syötiin siis Onnin varhennetuilla synttäreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti